0

Conchiglie w sosie ziołowym

Składniki:

  • 400g makaronu conchiglie
  • 40 g masła
  • 3 łyżeczki rozmarynu
  • 15 listków poszatkowanej świeżej szałwii
  • 15 listków poszatkowanej świeżej bazylii
  • 3 łyżeczki poszatkowanego świeżego majeranku
  • 3 łyżeczki poszatkowanego świeżego oregano
  • 3 łyżeczki poszatkowanej świeżej pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • ¼ szklanki białego wina

Jak przygotować conchiglie w sosie ziołowym?

Conchiglie to makaron w kształcie muszli. Rozpocznij od ugotowania go według instrukcji na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw na bok.

Obierz czosnek i pokrój go w drobną kostkę za pomocą ostrego noża np. MODERN.

Conchiglie w sosie ziołowym – Zestaw noży w bloku MODERN

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
 

Na głębokiej patelni Granitex z powłoką ceramiczną rozpuść masło i na średnim ogniu podsmażaj przez 2 minuty świeże, poszatkowane zioła oraz czosnek, jednocześnie cały czas mieszając.

Conchiglie w sosie ziołowym – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Następnie wlej na patelnię wino oraz bulion warzywny. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Na koniec połącz makaron z sosem i dobrze wymieszaj.

Conchiglie w sosie ziołowym przełóż na talerze. Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności