Conchiglie w sosie ziołowym

Conchiglie w sosie ziołowym

Składniki:

  • 400g makaronu conchiglie
  • 40 g masła
  • 3 łyżeczki rozmarynu
  • 15 listków poszatkowanej świeżej szałwii
  • 15 listków poszatkowanej świeżej bazylii
  • 3 łyżeczki poszatkowanego świeżego majeranku
  • 3 łyżeczki poszatkowanego świeżego oregano
  • 3 łyżeczki poszatkowanej świeżej pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • ¼ szklanki białego wina

Przygotowanie:

Gotujemy makaronu według instrukcji na opakowaniu.

Odcedzamy i odstawiamy na bok.

Obieramy czosnek i kroimy go w kosteczkę.

Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło na średnim ogniu. Dodajemy poszatkowane zioła i czosnek.

Całość delikatnie przesmażamy na patelni przez 2 minuty, cały czas mieszając.

Wlewamy na patelnię wino oraz bulion warzywny, gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut. Mieszamy.

Na koniec łączymy sos z makaronem.

Wskazówka:

Do przygotowania sosu polecamy głęboką patelnię Contrast Procoat.

Patelnia głęboka Contrast Procoat


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności