Duszona kaczka z warzywami

Duszona kaczka z warzywami

Składniki:

  • 500 g mięsa z kaczki (najlepiej udka)
  • 3 cebule
  • 400 g ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 ml rosołu drobiowego
  • Liście laurowe
  • Tymianek
  • Szałwia

Przygotowanie:

Obieramy cebulę, ziemniaki i czosnek i kroimy wszystko w kostkę.

Obieramy marchewki i pietruszkę i kroimy w grubsze paski.

Przyprawiamy mięso z kaczki solą i pieprzem.

Rozgrzewamy olej słonecznikowy w garnku, smażymy mięso, aby się ładnie zarumieniło.

Dodajemy do garnka warzywa, czosnek, przyprawy i wlewamy rosół. Całość mieszamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Od czasu do czasu możemy zamieszać zawartość w garnku.

Wskazówka:

Do przyrządzenia duszonej kaczki polecamy garnek Prestige.

Zestaw garnków Prestige


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności