0

Faszerowane ziemniaczki

Składniki:

  • 4 ziemniaki o wadze 250g
  • 400g twarogu
  • 160g jogurtu greckiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 posiekane cebulki dymki
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii, szczypiorku i cebulki dymki
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C z funkcją termoobiegu. Pieczemy ziemniaki przez 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni C i pieczemy ziemniaki przez kolejne 40 minut.

W międzyczasie mieszamy serek twarogowy z jogurtem, ziołami i posiekaną cebulką dymką. Doprawiamy całość solą i pieprzem do smaku.

Gdy ziemniaki są już upieczone, wyciągamy je z piekarnika, przecinamy je na środku i wypełniamy środek twarożkiem.

Dla dekoracji możemy posypać każdy z ziemniaczków szczypiorkiem.

Wskazówka:

Do przygotowania faszerowanych ziemniaków polecamy nóż kuchenny 8” Natur.

Nóż kuchenny 8 Natur

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Created by: Marketing internetowy Xann.net

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności