Składniki:
- 3 kolby kukurydzy
- 2 ½ łyżki masła
- 1 ½ łyżeczki cukru
- 2 szczypty soli
Na zdjęciu: Garnek NATUR 24 cm
Jak przygotować kukurydzę z dodatkiem masła?
Kukurydzę oczyść z liści.
Wlej wodę do dużego garnka (wybierz taki, w którym kolby będą mogły swobodnie pływać) i zagotuj ją. Dodaj cukier (opcjonalnie) i wymieszaj.
Na zdjęciu: Duży garnek SIMPLE 7.0l
Następnie umieść w garnku wszystkie kolby i gotuj przez 10 minut (jeśli kolby są duże, mogą potrzebować dodatkowych kilku minut).
Po ugotowaniu wyjmij kukurydzę na talerz i osusz ręcznikiem papierowym.
Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
Podawaj gotowaną kukurydzę z dodatkiem masła (kawałki zimnego masła umieść na kolbach) oraz z odrobiną soli. Smacznego!