Gotowana kukurydza z dodatkiem masła

Gotowana kukurydza z dodatkiem masła

Składniki:

  • 3 kolby kukurydzy
  • 2 ½ łyżki masła
  • 1 ½ łyżeczki cukru
  • 2 szczypty soli

Sposób przygotowania:

Do ugotowania kukurydzy potrzebujemy duży garnek tak, aby kolby mogły swobodnie pływać w wodzie.

Wlewamy do garnka wodę i zagotowujemy ją.

Dodajemy cukier i mieszamy.

Następnie wrzucamy kolby do gotującej się wody i gotujemy kukurydzę przez 8 minut.

Po ugotowaniu, wyciągamy kukurydzę na talerz, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy i i dodajemy kawałki zimnego masła na wierzch kolby.

Wskazówka:

Do przygotowania gotowanej kolby kukurydzy polecamy garnki z linii Prestige Plus.

Zestaw garnków Prestige Plus


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności