Składniki:
- 2 kolby kukurydziane
- Sól
Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
Jak zrobić gotowane kolby kukurydziane?
Obierz kolby kukurydzy z liści i opłucz pod bieżącą wodą.
Każdą z nich pokrój na 3 części i umieść w większym garnku.
Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
Zagotuj wodę w czajniku, a następnie zalej nią kukurydzę tak, aby kolby były w całości zakryte (opcjonalnie możesz do wody dodać odrobinę cukru).
Na zdjęciu: Czajnik Ambiente Plus 2,8L
Kukurydzę gotuj przez 10 minut. Jeśli jest nieco starsza, może potrzebować dodatkowych kilku minut (warto sprawdzić jej miękkość w trakcie gotowania).
Po tym czasie wyjmij kukurydzę z garnka i odsącz nadmiar wody. Podawaj ją bez dodatków lub z solą, masłem.