0

Gotowane kolby kukurydziane

Składniki:

  • 2 kolby kukurydziane
  • Sól

Gotowane kolby kukurydziane – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Jak zrobić gotowane kolby kukurydziane?

Obierz kolby kukurydzy z liści i opłucz pod bieżącą wodą.

Każdą z nich pokrój na 3 części i umieść w większym garnku.

Gotowane kolby kukurydziane – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Zagotuj wodę w czajniku, a następnie zalej nią kukurydzę tak, aby kolby były w całości zakryte (opcjonalnie możesz do wody dodać odrobinę cukru).

Gotowane kolby kukurydziane – Czajnik Ambiente 2,8L

Na zdjęciu: Czajnik Ambiente 2,8L
 

Kukurydzę gotuj przez 10 minut. Jeśli jest nieco starsza, może potrzebować dodatkowych kilku minut (warto sprawdzić jej miękkość w trakcie gotowania).

Po tym czasie wyjmij kukurydzę z garnka i odsącz nadmiar wody. Podawaj ją bez dodatków lub z solą, masłem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności