0

Gotuj w żeliwnych naczyniach NATUR IRON – sprawdź naszą nowość!

Żyj zdrowo i ekologicznie, sięgając po garnki żeliwne NATUR IRON. Dzięki nim przygotujesz wiele smacznych potraw bez dodatku tłuszczu. To idealne rozwiązanie zarówno dla rodzin, jak i dla singli, którzy na pierwszym miejscu stawiają minimalizm.

Poznaj garnki NATUR IRON

Naczynia NATUR IRON to dwa garnki i brytfanna z pokrywkami, w których przygotujesz wiele smacznych posiłków. Zostały wykonane z żeliwa, czyli bardzo wytrzymałego stopu żelaza z węglem. To wyjątkowo trwały materiał, który wytrzymuje długie lata. Został pokryty antyalergiczną i ekologiczną emalią, zatrzymującą proces rdzewienia. Dzięki niej garnki są niezwykle wygodne w codziennym użytkowaniu.

Na pokrywkach naczyń znajdują się wypustki, które zapewniają odpowiednią cyrkulację powietrza, która gwarantuje, że potrawa będzie soczysta i pełna składników odżywczych. Ponadto samo żeliwo na długo pozostaje ciepłe, dzięki czemu nie trzeba podgrzewać dania, jeśli np. chcesz wziąć dokładkę. Pozwala to na zaoszczędzenie energii.

Białe garnki żeliwne na płytę indukcyjna

Naczynia NATUR IRON są pokryte emalią w modnym, białym kolorze. Dzięki temu pasują do wielu wnętrz, zwłaszcza tych w stylu rustykalnym, nowoczesnym z dodatkiem drewna czy loftowym.

Świetnie nadadzą się do współczesnej kuchni, ponieważ można używać je na wszystkich rodzajach kuchenek: indukcyjnej, ceramicznej, gazowej i innych. Można wkładać je do piekarnika, aby przygotować wiele zapiekanych dań, nawet słodkich (np. ciast). Sprawdzi się także do pieczenia chleba.

Jakie garnki znajdują się w linii NATUR IRON?

W linii NATUR IRON znajdują się trzy naczynia żeliwne o różnych pojemnościach:

  • Garnek 3 l – to doskonały wybór dla par lub singli. Sprawdzi się do przygotowywania mniejszych dań czy sosów, do gotowania ryżu lub ziemniaków, a także do pieczenia okrągłych bochenków chleba.
  • Garnek 5 l – najbardziej podstawowy z garnków, w którym przygotujesz każdy posiłek, także w nieco większej ilości. Możesz dusić w nim warzywa, czy przygotować dania mięsne.
  • Brytfanna 5,5 l – jej kształt sprawia, że doskonale nadaje się do przygotowania polskich potraw, np. rolad czy gołąbków. To również idealne naczynie do przygotowania mięs bądź zapiekanych warzyw na spotkania rodzinne.

Każdy z garnków posiada dopasowaną pokrywkę.

Naczynia objęte są 10-letnią gwarancją, dzięki czemu zyskujesz pewność, że posłużą Ci przez długie lata.

 

Sprawdź dania, które przygotujesz w naczyniach żeliwnych

Gołąbki w sosie pomidorowym

To pyszne danie sprawdzi się dla każdego, kto chce przygotować posiłek na kilka dni! Do przygotowania gołąbków sprawdzi się brytfanna NATUR IRON, a w garnku 3l szybko ugotujesz sos. Przeczytaj!

Chłopski garnek

Pyszne, jednogarnkowe danie to szybki pomysł na obiad. Przygotuj je w garnku NATUR IRON o pojemności 5 l i ciesz się bogactwem smaków. Przeczytaj!

Sałatka cypryjska z serem halloumi

W garnku 3 l ugotujesz makaron, który jest potrzebny do przygotowania tej smacznej i pysznej sałatki. Będzie doskonała na wszelkiego rodzaju spotkania z bliskimi, a także do pracy. Przeczytaj!

 

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności