0

Jak przygotować krewetki?

Składniki:

  • 250 g krewetek mrożonych 
  • 3 ząbki czosnku
  • Papryczka chilli
  • 2 łyżki masła
  • ¼ szklanki łyżki białego wina
  • Natka pietruszki
  • Sól pieprz do smaku
  • Świeża bagietka

Jak przygotować krewetki?

Obierz czosnek i drobno go posiekaj.

Opłucz świeżą natkę pietruszki i poszatkuj np. za pomocą tasaka NATUR.

Jak przygotować krewetki? – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Rozmrożone krewetki opłucz pod zimną wodą i usuń pancerzyki z ogonków. Możesz również wybrać obrane już wcześniej krewetki.

Na patelni GRANITEX z powłoką ceramiczną rozgrzej masło. Następnie dodaj do niego czosnek i smaż na średnim ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Do mieszania polecamy akcesoria NATUR.

Jak przygotować krewetki? – Patelnie Granitex

Na zdjęciu: Patelnie GRANITEX
 

Gdy będzie już gotowy, dodaj krewetki oraz białe wino. Następnie dopraw je chilli, solą i pieprzem. Całość duś na patelni przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Gotowe krewetki posyp świeżą natką pietruszki i podawaj z chrupiąca bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności