Składniki:
- 250 g krewetek mrożonych
- 3 ząbki czosnku
- Papryczka chilli
- 2 łyżki masła
- ¼ szklanki łyżki białego wina
- Natka pietruszki
- Sól pieprz do smaku
- Świeża bagietka
Jak przygotować krewetki?
Obierz czosnek i drobno go posiekaj.
Opłucz świeżą natkę pietruszki i poszatkuj np. za pomocą tasaka NATUR.
Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
Rozmrożone krewetki opłucz pod zimną wodą i usuń pancerzyki z ogonków. Możesz również wybrać obrane już wcześniej krewetki.
Na patelni GRANITEX z powłoką ceramiczną rozgrzej masło. Następnie dodaj do niego czosnek i smaż na średnim ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Do mieszania polecamy akcesoria NATUR.
Na zdjęciu: Patelnie GRANITEX
Gdy będzie już gotowy, dodaj krewetki oraz białe wino. Następnie dopraw je chilli, solą i pieprzem. Całość duś na patelni przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Gotowe krewetki posyp świeżą natką pietruszki i podawaj z chrupiąca bagietką.