Kasza bulgur z warzywami i szpinakiem

Kasza bulgur z warzywami i szpinakiem

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku baby
  • 100 g kaszy bulgur
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 duże pomidory
  • 1 por
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Olej rzepakowy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kaszę bulgur gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy.

Paprykę płuczemy i kroimy w kostkę.

Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.

Por płuczemy pod zimną wodą i szatkujemy.

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę szatkujemy, czosnek przeciskamy przez praskę.

Na dużej patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę, pora i czosnek.

Gdy cebula, por i czosnek się zarumienią dodajemy resztę warzyw, dolewamy trochę wody i dusimy całość, aż do uzyskania miękkości.

Następnie, do warzyw dodajemy przecier pomidorowy oraz kaszę, całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

Danie gotujemy przez kolejne 8 minut pod przykryciem na wolnym ogniu.

Wskazówka:

Do wygodnego przygotowania powyższego dania polecamy patelnię głęboką Contrast Procoat.

Patelnia głęboka Contrast Procoat


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności