Makaron z wędzonym łososiem i szparagami

Makaron z wędzonym łososiem i szparagami

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
  • Kilka ugotowanych szparag
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 250 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki śmietanki 30%
  • 1 łyżka serka Mascarpone
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Odcedzamy.

Kroimy gotowane szparagi.

Obieramy cebulę i kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, aż zmięknie.

Dodajemy masło, pokrojonego łososia, sól, pieprz. Całość mieszamy i gotujemy przez 2 minuty.

Następnie, do garnka z makaronem wlewamy śmietankę, dodajemy pokrojone szparagi, sok z cytryny, serek Mascarpone oraz zawartość z patelni. Całość gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.

Wskazówka:

Do przygotowania makronu z wędzonym łososiem polecamy patelnię Granitex.

Patelnia Granitex


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności