W cyklu SMART gotowanie zagościła kuchnia azjatycka. Szef Kuchni Kuba Korczak ze swoim gościem przygotowali dwa smaczne dania w stylu zero waste – pierożki won ton z krewetkami, warzywami i sosem ostrygowo-imbirowym oraz wegański pad thai z tofu.
Piotr Więcławski „Vienio”, wielki fan azjatyckiego jedzenia zrobił danie z makaronem ryżowym i wegańskim sosem rybnym. Podczas gotowania pomocne okazały się naczynia takie jak garnki i wok GRANITEX, pojemniki do przechowywania żywności SMART, pojemniki AMBIENTE oraz wiele innych akcesoriów.
W filmie Kuba Korczak podzielił się również swoimi cennymi wskazówkami, które przydadzą się każdemu, kto gotuje np. Jak wybrać idealne krewetki podczas zakupów? Dlaczego do pierożków warto je posiekać na mniejsze kawałki? Zdradza również sekret, co jest podstawą udanego sosu. Te i wiele innych ciekawostek zobaczycie w materiale wideo na naszym kanale YT:
https://youtu.be/DKdTJDk0C2A
Oba azjatyckie przepisy znajdziecie na stronie:
Pierożki won ton z krewetkami, warzywami i sosem ostrygowo-imbirowym