0

Pikantne burrito z mięsem wieprzowym

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
  • 10 placków pszennej tortilli
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 duża cebula czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 dag sera Gouda
  • Olej rzepakowy
  • Trzy szczypty chilli
  • Pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • Sól i pieprz do smaku

Pikantne burrito z mięsem wieprzowym – Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Przygotowanie:

Obierz cebulę i czosnek, a następnie pokrój je w drobną kostkę.

Pikantne burrito z mięsem wieprzowym – Komplet 3 noży Smart Color

Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
 

Odsącz kukurydzę, pomidory oraz fasolę z puszki.

Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Całość wymieszaj.

Pikantne burrito z mięsem wieprzowym – Patelnia GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Po ok. 5 minutach, kiedy cebula nieco się zarumieni, dodaj mięso wieprzowe. Dopraw je słodką papryką, solą oraz pieprzem, a następnie lekko rozgnieć.

Gdy mięso będzie gotowe, dodaj kukurydzę, pomidory, fasolę oraz chilli i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

Danie duś pod przykryciem przez ok.20 minut. Po tym czasie zdejmij patelnię z ognia.

Ser potrzyj na większych oczkach tarki.

Pikantne burrito z mięsem wieprzowym – Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN
 

Gotowy farsz przełóż na placek. Wystarczy, że położysz na nim 3 łyżki. Następnie posyp go serem i zwiń ciasto. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 5 minut, W tym czasie ser się rozpuści, a placek stanie się chrupiący.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności