Składniki:
- 500g mięsa mielonego wieprzowego
- 10 placków pszennej tortilli
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka pomidorów
- 1 duża cebula czerwona
- 3 ząbki czosnku
- 30 dag sera Gouda
- Olej rzepakowy
- Trzy szczypty chilli
- Pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
- Sól i pieprz do smaku
Na zdjęciu: Patelnia NATUR 28 cm z powłoką ceramiczną
Przygotowanie:
Obierz cebulę i czosnek, a następnie pokrój je w drobną kostkę.
Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
Odsącz kukurydzę, pomidory oraz fasolę z puszki.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Całość wymieszaj.
Na zdjęciu: Patelnia GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
Po ok. 5 minutach, kiedy cebula nieco się zarumieni, dodaj mięso wieprzowe. Dopraw je słodką papryką, solą oraz pieprzem, a następnie lekko rozgnieć.
Gdy mięso będzie gotowe, dodaj kukurydzę, pomidory, fasolę oraz chilli i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Danie duś pod przykryciem przez ok.20 minut. Po tym czasie zdejmij patelnię z ognia.
Ser potrzyj na większych oczkach tarki.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk MODERN
Gotowy farsz przełóż na placek. Wystarczy, że położysz na nim 3 łyżki. Następnie posyp go serem i zwiń ciasto. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 5 minut, W tym czasie ser się rozpuści, a placek stanie się chrupiący.