0

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa

Składniki:

  • 350 g fasolki szparagowej ze słoika
  • 150 g boczku
  • 50 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa – Zestaw 3x patelni 20/24/28 cm NATUR

Na zdjęciu: Zestaw 3x patelni 20/24/28 cm NATUR
 

Jak przygotować podsmażaną fasolkę szparagową?

Fasolkę szparagową odcedź.

Boczek pokrój w kostkę.

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa – Zestaw noży w bloku Prestige

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku Prestige
 

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

Rozgrzej olej na patelni i usmaż na nim boczek. Gdy się zarumieni, dodaj czosnek i smaż przez pół minuty.

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Następnie dodaj fasolkę i podsmażaj na dużym ogniu, stale mieszając tak, aby zredukować wodę.

Pomysł na szybką przystawkę – podsmażana fasolka szparagowa – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Gotową, podsmażoną fasolkę szparagową podawaj obficie posypaną parmezanem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności