Składniki:
- 350 g fasolki szparagowej ze słoika
- 150 g boczku
- 50 g parmezanu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Sól i pieprz
Na zdjęciu: Zestaw 3x patelni 20/24/28 cm NATUR
Jak przygotować podsmażaną fasolkę szparagową?
Fasolkę szparagową odcedź.
Boczek pokrój w kostkę.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku Prestige
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej olej na patelni i usmaż na nim boczek. Gdy się zarumieni, dodaj czosnek i smaż przez pół minuty.
Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
Następnie dodaj fasolkę i podsmażaj na dużym ogniu, stale mieszając tak, aby zredukować wodę.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
Gotową, podsmażoną fasolkę szparagową podawaj obficie posypaną parmezanem.