0

Przepis na muffiny wytrawne ze szpinakiem i fetą

Składniki:

  • 2 jajka;
  • 1 szklanka mleka;
  • 6 łyżek oleju;
  • 25 dag szpinaku;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 100 g mąki;
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 1/2 łyżeczki sody;
  • 1/3 łyżeczki soli;
  • 25 dag fety.

Przepis na muffiny wytrawne ze szpinakiem i fetą

Jak zrobić muffiny wytrawne ze szpinakiem i fetą?

Posiekaj czosnek oraz szpinak, a następnie duś je na patelni, używając kilku kropli oleju.

Przepis na muffiny wytrawne ze szpinakiem i fetą – Patelnia Granitex

Na zdjęciu: Patelnia Granitex

Przygotuj dwie miski i wymieszaj osobno mokre oraz suche składniki. Następie połącz całość, dodając na koniec ser feta. Ciasto wylej do silikonowych foremek SMART i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C (bez termoobiegu) na ok. 20 minut.

Muffiny możesz podawać same lub np. z pieczonymi ziemniaczkami, albo ryżem.

 

Autorka przepisu: Asia z profilu @wkawiarence
Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności