Przepis na smażone rydze na maśle

Przepis na smażone rydze na maśle

Składniki:

  • 300 g rydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • Sól gruboziarnista
  • Świeże pieczywo (np. bagietka)

Przygotowanie:

Czosnek obieramy i szatkujemy.

Grzyby myjemy i dokładnie osuszamy.

Rydze kroimy na mniejsze lub większe kawałki – według uznania.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone grzyby i czosnek.

Całość doprawiamy solą i smażymy na średnim ogniu przez około 5 minut, często mieszając.

Smażone rydze na maśle doskonale smakują z chrupiącym, świeżym pieczywem, najlepiej bagietką.

Wskazówka:

Do smażenia rydzów na maśle polecamy patelnię Natur.

Patelnia Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności