0

Przepis na smażone rydze na maśle

Składniki:

  • 300 g rydzów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • Sól gruboziarnista
  • Świeże pieczywo (np. bagietka)

Jak przygotować smażone rydze na maśle? – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Jak przygotować smażone rydze na maśle?

Obierz czosnek i drobno go posiekaj.

Grzyby dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki (o dowolnej wielkości).

Jak przygotować smażone rydze na maśle? – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Na dużej patelni rozgrzej masło i dodaj pokrojone rydze oraz czosnek. Całość dopraw solą.

Grzyby smaż na średnim ogniu, ciągle mieszając przez około 5 minut.

Jak przygotować smażone rydze na maśle? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Gotowe rydze na maśle najlepiej smakują ze świeżym pieczywem np. bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności