0

Przepis na sos barbecue

Sos barbecue nadaje się idealnie jako dodatek do grillowanych mięs oraz frytek i pieczonych ziemniaków.

Składniki:

  • 350 ml przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 ½ łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka tabasco

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę drobno kroimy, a czosnek przeciskamy przez praskę.

Rozgrzewamy olej na patelni, przesmażamy cebulę z czosnkiem, aż zmiękną.

Dodajemy passatę i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.

Następnie dodajemy resztę składników i gotujemy kolejne 10 minut.

Wskazówka:

Do przygotowania sosu barbecue polecamy rondelek Simple.

Rondelek Simple

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności