0

Przepisy na kanapkowe pasty twarogowe (5 pomysłów!)

Kanapkowe pasty twarogowe to połączenie kremowego sera z różnymi dodatkami. Przygotowanie ich nie zabiera wiele czasu, a będą doskonałym dodatkiem do rodzinnego śniadania. Stworzysz je z podstawowych składników, które bez problemu znajdziesz w sklepach. Możesz przechowywać je w lodówce do 5 dni.

Pamiętaj, że w razie potrzeby, możesz modyfikować proporcje, dopasowując przepis do własnych upodobań. Składniki z przepisów połączysz ze sobą używając szpatułki NATUR.

Przepis na śmietanową pastę twarogową

Składniki:

  • 200 g sera twarogowego półtłustego
  • 100 g masła
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • Sól i cukier do smaku

Jak przygotować śmietanową pastę twarogową?

Zacznij od utarcia masła w temperaturze pokojowej. Powinno mieć puszystą konsystencję i niemal biały kolor. Następnie połącz je z serem i stopniowo dodawaj śmietanę. Posól i dodaj cukru do smaku. Przechowuj w lodówce, np. w pojemnikach SMART.

 

Przepis na pastę twarogową ze szczypiorkiem

Składniki:

  • 200 g twarogu
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól i cukier do smaku

Jak przygotować pastę twarogową ze szczypiorkiem?

Twaróg zmiel lub zblenduj. Następnie wymieszaj go dokładnie ze śmietaną i szczypiorkiem. Posól do smaku i dodaj cukier według własnych upodobań. Włóż do lodówki na 2-3 godziny.

 

Przepis na pastę twarogowo-jajeczną

Składniki:

  • 150 g półtłustego twarogu
  • 2 średniej wielkości jajka
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Mielona papryka, sól i pieprz do smaku

Jak przygotować pastę twarogowo-jajeczną?

Świeże jajka, najlepiej tzw. „zerówki”, ugotuj na twardo. Oddziel żółtka od białek. Ser twarogowy oraz żółtka rozdrobnij blenderem lub widelcem. Powinna stworzyć się równomierna pasta. Następnie wymieszaj całość ze śmietaną. Koniecznie dodaj mieloną paprykę, słodką lub ostrą. Dopraw solą i pieprzem. Gdy pasta będzie jednolita, dodaj do niej białka jaj pokrojone na nieco większe kawałki. Schładzaj w lodówce przez noc.

 

Przepis na pastę twarogowo-rybną

Składniki:

  • 200 g półtłustego twarogu
  • 100 g anchois z puszki (odsączone z oliwy)
  • Sól i pieprz do smaku

Jak przygotować pastę twarogowo-rybną?

Ser zmiel lub zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj do masy rybki i również zblenduj. W razie potrzeby możesz dodać olej z puszki po rybach, aby nadać paście odpowiednią konsystencje. Dodaj sól i pieprz do smaku, według uznania.

 

Przepis na pastę twarogową z kminkiem

Składniki:

  • 150 g tłustego białego twarogu
  • 3 łyżki startego żółtego sera, np. Gouda
  • 6 łyżek śmietany 18%
  • 1 łyżka kminku (wcześniej sparzonego we wrzątku)
  • 1/3 łyżeczki sproszkowanej papryki (słodkiej lub ostrej)
  • Sól i pieprz do smaku

Jak przygotować pastę twarogową z kminkiem?

Wyciągnij mikser lub blender. Zacznij mieszać ze sobą wszystkie składniki. Biały twaróg połącz z serem i śmietaną, dobierając proporcje tak, aby uzyskać idealną konsystencję dla siebie. Dodaj kminek, sproszkowaną paprykę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności