0

Ryż po meksykańsku

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu długoziarnistego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 4 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół papryczki chilli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Sól i pieprz

Ryż po meksykańsku – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Przygotowanie:

Obierz 2 ząbki czosnku oraz cebulę, a następnie zetrzyj je na tarce o niewielkich oczkach.

Umyj papryczkę chili, oczyść z nasion i drobno posiekaj.

Ryż po meksykańsku – Komplet 3 noży Smart Color

Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
 

Rozgrzej olej na patelni, a gdy osiągnie już odpowiednią temperaturę, dodaj cebulę, czosnek oraz papryczkę. Całość smaż przez maksymalnie 5 minut.

Ryż po meksykańsku – Patelnia GRANITEX 20 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia GRANITEX 20 cm z powłoką ceramiczną
 

Na patelnię wsyp surowy ryż i ponownie smaż przez ok. 5 minut do momentu, aż ryż będzie lekko brązowy.

Ryż po meksykańsku – Zestaw garnków PRESTIGE PLUS

Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
 

Podgrzej w garnku bulion warzywny, wlej do niego passatę pomidorową i wymieszaj. Zawartość naczynia przelej na patelnię i mieszając, połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gotuj potrawę pod przykryciem przez 25 minut na małym ogniu.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności