0

Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem

Składniki:

  • 400 g ugotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
  • 100 g mieszanki sałat
  • 130 g filetu z wędzonego pstrąga
  • 200 g ugotowanych buraków, pokrojonych w grube plastry
  • 2 selery naciowe
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 rzodkiewki
  • ½ limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jak przygotować sałatkę z burakiem i wędzonym pstrągiem?

Rozpocznij od zrobienia sosu. Wymieszaj w misce jogurt, pokrojoną drobno rzodkiewkę, sok z limonki, świeżo posiekany koperek (do siekania polecamy tasak do ziół z deską NATUR), oliwę, sól oraz pieprz.

Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Ser naciowy umyj pod bieżącą wodą, osusz go za pomocą papierowego ręcznika i pokrój na grube kawałki.

Wędzonego pstrąga pokrój w paski używając ostrych noży np. LOFT.

Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem – Zestaw noży w bloku LOFT

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
 

Wypłucz mieszankę sałat i odsącz.

Ugotowane ziemniaki odcedź i wymieszaj z sosem jogurtowym.

Wszystkie składniki przełóż na talerze lub na miseczki. Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem gotowa! Smacznego!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności