Składniki:
- 400 g ugotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
- 100 g mieszanki sałat
- 130 g filetu z wędzonego pstrąga
- 200 g ugotowanych buraków, pokrojonych w grube plastry
- 2 selery naciowe
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 5 łyżek jogurtu greckiego
- 2 rzodkiewki
- ½ limonki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Jak przygotować sałatkę z burakiem i wędzonym pstrągiem?
Rozpocznij od zrobienia sosu. Wymieszaj w misce jogurt, pokrojoną drobno rzodkiewkę, sok z limonki, świeżo posiekany koperek (do siekania polecamy tasak do ziół z deską NATUR), oliwę, sól oraz pieprz.
Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
Ser naciowy umyj pod bieżącą wodą, osusz go za pomocą papierowego ręcznika i pokrój na grube kawałki.
Wędzonego pstrąga pokrój w paski używając ostrych noży np. LOFT.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
Wypłucz mieszankę sałat i odsącz.
Ugotowane ziemniaki odcedź i wymieszaj z sosem jogurtowym.
Wszystkie składniki przełóż na talerze lub na miseczki. Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem gotowa! Smacznego!