Składniki:
- 400 g ugotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
- 100 g mieszanki sałat
- 130 g filetu z wędzonego pstrąga
- 200 g ugotowanych buraków, pokrojonych w grube plastry
- 2 selery naciowe
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 5 łyżek jogurtu greckiego
- 2 rzodkiewki
- ½ limonki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Najpierw przygotowujemy sos. Mieszamy w misce jogurt, pokrojone drobno rzodkiewki, sok z limonki, posiekany koperek, oliwę, sól i pieprz.
Seler naciowy płuczemy i kroimy na grube kawałki.
Pstrąga kroimy w paski.
Mieszankę sałat płuczemy i odsączamy.
Ziemniaki odcedzamy i mieszamy z sosem.
Gotowe ziemniaki podajemy z pstrągiem, burakami, selerem naciowym i liśćmi sałaty.
Wskazówka:
Do przygotowania sałatki z wędzonym pstrągiem polecamy nóż kuchenny 8" Natur.