Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem

Sałatka z burakiem i wędzonym pstrągiem

Składniki:

  • 400 g ugotowanych młodych ziemniaków, przekrojonych na pół
  • 100 g mieszanki sałat
  • 130 g filetu z wędzonego pstrąga
  • 200 g ugotowanych buraków, pokrojonych w grube plastry
  • 2 selery naciowe
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 rzodkiewki
  • ½ limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotowujemy sos. Mieszamy w misce jogurt, pokrojone drobno rzodkiewki, sok z limonki, posiekany koperek, oliwę, sól i pieprz.

Seler naciowy płuczemy i kroimy na grube kawałki.

Pstrąga kroimy w paski.

Mieszankę sałat płuczemy i odsączamy.

Ziemniaki odcedzamy i mieszamy z sosem.

Gotowe ziemniaki podajemy z pstrągiem, burakami, selerem naciowym i liśćmi sałaty.

Wskazówka:

Do przygotowania sałatki z wędzonym pstrągiem polecamy nóż kuchenny 8" Natur.

Nóż kuchenny Natur

 


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności