0

Spaghetti Napoli

Składniki:

  • 400g makaronu spaghetti
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • Parmezan
  • Świeża bazylia
  • 1 ½ łyżeczki oregano
  • sól oraz świeżo mielony pieprz do smaku

Spaghetti Napoli – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
 

Przygotowanie:

Ugotuj makaron.

Obierz czosnek i cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę poszatkuj.

Spaghetti Napoli – Zestaw noży w bloku SMART GREY

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku SMART GREY
 

Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, aż się zarumieni. Dodaj pomidory, czosnek oraz przyprawy. Gotuj pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu.

Spaghetti Napoli – Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną
 

Porcję Spaghetti wyłóż na talerz i polej sosem. Na koniec obficie posyp danie startym parmezanem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności