0

Spaghetti Napoli

Składniki:

  • 400g makaronu spaghetti
  • 800 g pomidorów z puszki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • Parmezan
  • Świeża bazylia
  • 1 ½ łyżeczki oregano
  • sól oraz świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę szatkujemy, czosnek przeciskamy przez praskę.

Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni i smażymy cebulę.

Następnie dodajemy pomidory, czosnek, przyprawy i dusimy całość pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.

Sos podajemy z makaronem spaghetti. Warto udekorować danie kilkoma listkami bazylii i posypać obficie parmezanem.

Wskazówka:

Do wygodnego szatkowania polecamy nóż szefa kuchni  z linii Ambiente Black.

Zestaw noży kuchennych Ambiente

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności