Składniki:
- 400g makaronu spaghetti
- 800 g pomidorów z puszki
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- Parmezan
- Świeża bazylia
- 1 ½ łyżeczki oregano
- sól oraz świeżo mielony pieprz do smaku
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR
Przygotowanie:
Ugotuj makaron.
Obierz czosnek i cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę poszatkuj.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku SMART GREY
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, aż się zarumieni. Dodaj pomidory, czosnek oraz przyprawy. Gotuj pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu.
Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną
Porcję Spaghetti wyłóż na talerz i polej sosem. Na koniec obficie posyp danie startym parmezanem i udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.