0

Tagliatelle z chrupiącym boczkiem

Składniki:

  • 600 g makaronu tagliatelle
  • 8 plastrów boczku
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • ¼ szklanki mięty
  • 4 pomidory
  • Olej

Tagliatelle z chrupiącym boczkiem – Zestaw garnków 6 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. SUPERIOR
 

Przygotowanie:

Posiekaj świeże liście mięty. Umyj pomidory i pokrój je w kostkę.

Tagliatelle z chrupiącym boczkiem – Zestaw noży w bloku LOFT

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
 

Do rondla wlej wodę, zagotuj ją i dodaj makaron tagliatelle. Gotuj go przez ok. 8 minut, zdejmij z ognia i odcedź.

Plastry boczku pokrój na cienkie, krótkie paski.

Na patelni grillowej (lub elektrycznym grillu) rozłóż paski boczku. Posyp je kminem rzymskim, a następnie grilluj na małej ilości tłuszczu, aż do momentu, gdy się zarumienią i będą chrupiące.

Tagliatelle z chrupiącym boczkiem – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjeciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Do gorącego makaronu dodaj boczek, miętę i pomidory. Wszystkie składniki wymieszaj.

Gotowe porcje udekoruj listkami mięty.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności