Tagliatelle z chrupiącym boczkiem

Tagliatelle z chrupiącym boczkiem

Składniki:

  • 600 g makaronu tagliatelle
  • 8 plastrów boczku
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • ¼ szklanki mięty
  • 4 pomidory
  • ½ szklanki tahini
  • Olej

Przygotowanie:

Poszatkuj miętę, pomidory pokrój w kosteczkę.

Weź duży rondel, wlej wodę, zagotuj, dodaj makaron tagliatelle i gotuj przez 8 minut. Odcedź i odstaw na chwilę na bok.

Przekrój każdy plaster boczku na cienkie, krótkie paseczki.

Na grillu elektrycznym lub patelni grillowej połóż plastry boczku, posyp je z obu stron kminem rzymskim i grilluj na małej ilości tłuszczu do momentu aż się zarumienią i staną chrupiące.

Następnie dodaj bekon, poszatkowaną miętę i pokrojone pomidory do gorącego makaronu i wymieszaj całość.

Każdą z porcji posyp tahini i podawaj z dodatkową szczyptą mięty na samej górze.

Wskazówka:

Do ugrillowania boczku polecamy naszą patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności