Składniki:
- 600 g makaronu tagliatelle
- 8 plastrów boczku
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego
- ¼ szklanki mięty
- 4 pomidory
- Olej
Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. SUPERIOR
Przygotowanie:
Posiekaj świeże liście mięty. Umyj pomidory i pokrój je w kostkę.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
Do rondla wlej wodę, zagotuj ją i dodaj makaron tagliatelle. Gotuj go przez ok. 8 minut, zdejmij z ognia i odcedź.
Plastry boczku pokrój na cienkie, krótkie paski.
Na patelni grillowej (lub elektrycznym grillu) rozłóż paski boczku. Posyp je kminem rzymskim, a następnie grilluj na małej ilości tłuszczu, aż do momentu, gdy się zarumienią i będą chrupiące.
Na zdjeciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
Do gorącego makaronu dodaj boczek, miętę i pomidory. Wszystkie składniki wymieszaj.
Gotowe porcje udekoruj listkami mięty.