0

Tortilla

Składniki:

  • 25 dkg mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki smalcu
  • ¾ szklanki gorącej wody

Tortilla – Patelnia FIRST 20 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia FIRST 20 cm z powłoką ceramiczną
 

Przygotowanie:

Przesiej mąkę przez sito, a następnie dodaj do niej smalec oraz sól.

Tortilla – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Podczas wyrabiania ciasta stopniowo dodawaj do niego gorącą wodę.

Podziel ciasto na 6 części i rozwałkuj każdą z nich.

Wytnij z nich równe okręgi. Możesz to zrobić, używając np. pokrywki z patelni.

Tortilla – Pokrywka uniwersalna do patelni 20 cm

Na zdjęciu: Pokrywka uniwersalna do patelni 20 cm
 

Tortille smaż na średnim ogniu, na suchej, rozgrzanej patelni, z obu stron po ok. 25 sekund, aż lekko się zarumieni.

Gdy placki przestygną, dodaj na nie ulubione składniki, sos i zawiń.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności