0

Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami

Składniki:

  • 400g czerwonej fasoli w zalewie
  • 150 g świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej
  • 10 pomidorków cherry
  • 150 g tuńczyka z puszki w zalewie
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 paczka mieszanki sałat
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 łyżka kaparów w marynacie
  • Kilka plasterków cytryny do przyozdobienia sałatki
  • Sól i pieprz

 

Jak przygotować wiosenną sałatkę z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami?

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Do krojenia polecamy ostre noże w bloku DECO BLACK.

Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami – Zestaw noży w bloku DECO BLACK

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku DECO BLACK
 

Czerwoną fasolę opłucz i odcedź.

W garnku zagotuj wodę i dodaj do niej fasolkę szparagową. Całość gotuj przez ok. 10 minut do czasu, aż fasolka zmięknie.

Pomidory cherry opłucz pod bieżącą wodą i pokrój na połówki.

Wyjmij tuńczyka z puszki i odsącz nadmiar płynu.

Mix sałat wraz z pozostałymi składnikami przełóż do miski, polej świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, dodaj passatę, kapary, sól oraz pieprz. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj (do mieszania doskonale sprawdzą się akcesoria z linii NATUR).

Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami jest gotowa do podania. Możesz ją nałożyć na talerze i przyozdobić każdą porcję plasterkiem soczystej cytryny.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności