Składniki:
- 400g czerwonej fasoli w zalewie
- 150 g świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej
- 10 pomidorków cherry
- 150 g tuńczyka z puszki w zalewie
- 1 duża czerwona cebula
- 1 paczka mieszanki sałat
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki passaty pomidorowej
- 1 łyżka kaparów w marynacie
- Kilka plasterków cytryny do przyozdobienia sałatki
- Sól i pieprz
Jak przygotować wiosenną sałatkę z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami?
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Do krojenia polecamy ostre noże w bloku DECO BLACK.
Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku DECO BLACK
Czerwoną fasolę opłucz i odcedź.
W garnku zagotuj wodę i dodaj do niej fasolkę szparagową. Całość gotuj przez ok. 10 minut do czasu, aż fasolka zmięknie.
Pomidory cherry opłucz pod bieżącą wodą i pokrój na połówki.
Wyjmij tuńczyka z puszki i odsącz nadmiar płynu.
Mix sałat wraz z pozostałymi składnikami przełóż do miski, polej świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, dodaj passatę, kapary, sól oraz pieprz. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj (do mieszania doskonale sprawdzą się akcesoria z linii NATUR).
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami jest gotowa do podania. Możesz ją nałożyć na talerze i przyozdobić każdą porcję plasterkiem soczystej cytryny.