Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami

Wiosenna sałatka z tuńczyka z czerwoną cebulką, fasolą i warzywami

Składniki:

  • 400g czerwonej fasoli w zalewie
  • 150 g świeżej lub mrożonej fasolki szparagowej
  • 10 pomidorków cherry
  • 150 g tuńczyka z puszki w zalewie
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 paczka mieszanki sałat
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 łyżka kaparów w marynacie
  • Kilka plasterków cytryny do przyozdobienia sałatki
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Obieramy cebulę i drobno kroimy.

Czerwoną fasolę płuczemy i odcedzamy.

Fasolkę szparagową wrzucamy do garnka z gotującą się wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, aż zmięknie .

Pomidorki cherry płuczemy pod bieżącą wodą i przekrawamy na pół.

Wyjmujemy tuńczyka z puszki i odcedzamy.

Mix sałat płuczemy pod zimną wodą i odcedzamy.

Wszystkie powyższe składniki wrzucamy do miski, polewamy sokiem z cytryny passatą, dodajemy kapary, sól oraz pieprz i całość delikatnie mieszamy.

Sałatkę przekładamy na talerz, przyozdabiając każdą z porcji plasterkami cytryny.

Wskazówka:

Do przygotowania sałatki polecamy zestaw noży kuchennych Ambiente.

Zestaw noży kuchennych Ambiente


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności