0

Włoska pasta z tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 plastry suszonych pomidorów w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka masła
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jak przygotować włoską pastę z tuńczyka?

Odsącz tuńczyka.

Opłucz listki bazylii pod bieżącą wodą.

Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę np. Gerlach Solid.

Włoska pasta z tuńczyka – Wyciskacz do czosnku SOLID

Na zdjęciu: Wyciskacz do czosnku SOLID
 

Przełóż tuńczyka do miseczki. Dodaj do niego suszone pomidory, czosnek, sok z cytryny, świeżą bazylię oraz masło. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem (polecamy solniczkę i młynek do pieprzu Gerlach Natur).

Włoska pasta z tuńczyka – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Wszystkie składniki zblenduj tak, aby uzyskać gładką masę.

Włoska pasta z tuńczyka najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności