0

Włoska pasta z tuńczyka

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 plastry suszonych pomidorów w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 listków świeżej bazylii
  • 1 łyżka masła
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Odsączamy tuńczyka.

Liście świeżej bazylii płuczemy pod zimną wodą.

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.

Do miseczki dodajemy tuńczyka, suszone pomidory, czosnek, sok z cytryny, liście bazylii, masło, sól i pieprz.

Całość dokładnie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

Włoską pastę z tuńczyka podajemy ze świeżym pieczywem.

Wskazówka:

Do doprawienia pasty polecamy młynek do pieprzu i solniczkę Natur.

Młynek do pieprzu i solniczka Natur

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Created by: Marketing internetowy Xann.net

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności