0

Zupa marchewkowa z imbirem

Składniki:

  • 550 g marchewek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • 1 ½ łyżeczki potartego, świeżego imbiru
  • Natka pietruszki
  • Bagietka
  • Sól i pieprz

Jak zrobić zupę marchewkową z imbirem?

Obierz marchewkę, cebulę i czosnek.

Marchewkę pokrój w plastry, cebulę w ćwiartki, a każdy ząbek czosnku podziel na pół.

Natkę pietruszki dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i poszatkuj.

Do garnka wlej bulion warzywny, a następnie dolej do niego 1 litr wody. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i mieszaj od czasu do czasu.

Polecamy garnki Superior ze specjalnymi lejkami, które pomagają w nalewaniu płynów.

Zupa marchewkowa z imbirem – Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. SUPERIOR

Do gotującego się bulionu dodaj warzywa, passatę pomidorową, imbir oraz pozostałe przyprawy.

Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i ponownie doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 30 minut lub do czasu aż marchewka zmięknie.

Gdy zupa marchewkowa z imbirem jest już gotowa, zblenduj zawartość garnka tak, aby uzyskać delikatny krem.

Podawaj ją ze świeżo poszatkowaną natką pietruszki oraz chrupiącą bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności