Bulion warzywny

Bulion warzywny

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 1 średni seler
  • 2 pietruszki
  • 1 mały por
  • 2 małe cebule
  • 4 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Marchewki, seler, pietruszkę, cebule i czosnek obieramy. 

Z pora odkrawamy twarde liście.

Warzywa kroimy na kilka mniejszych kawałków.

Do garnka o pojemności 2,5l wlewamy 1l zimnej wody i wrzucamy warzywa.

Palnik ustawiamy na średnią moc, garnek przykrywamy pokrywką.

Bulion gotujemy przez 1,5 h.

Wskazówka:

Do przygotowania bulionu warzywnego polecamy garnek 2,5l Simple.

Garnek 2,5l Simple


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności