Składniki:
- 4 marchewki
- 1 średni seler
- 2 pietruszki
- 1 mały por
- 2 małe cebule
- 4 ząbki czosnku
Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
Jak zrobić bulion warzywny?
Dobrze umyj warzywa. Obierz marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek, a następnie pokrój je na kilka kawałków.
Z pora odkrój twarde liście.
Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
Do garnka o pojemności 2,5 l wlej ok. 1 l zimnej wody i umieść w nim wszystkie składniki.
Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 1,5 h.
Na zdjęciu: Zestaw garnków 4 el. SMART
Gotowy bulion warzywny możesz zjeść razem z ugotowanymi warzywami lub skorzystać z niego jako bazy do innych zup np. włoskiej zupy pomidorowej.