0

Bulion warzywny

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 1 średni seler
  • 2 pietruszki
  • 1 mały por
  • 2 małe cebule
  • 4 ząbki czosnku

Jak zrobić bulion warzywny – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Jak zrobić bulion warzywny?

Dobrze umyj warzywa. Obierz marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek, a następnie pokrój je na kilka kawałków.

Z pora odkrój twarde liście.

Jak zrobić bulion warzywny – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Do garnka o pojemności 2,5 l wlej ok. 1 l zimnej wody i umieść w nim wszystkie składniki.

Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 1,5 h.

Jak zrobić bulion warzywny – Zestaw garnków 4 el. SMART

Na zdjęciu: Zestaw garnków 4 el. SMART
 

Gotowy bulion warzywny możesz zjeść razem z ugotowanymi warzywami lub skorzystać z niego jako bazy do innych zup np. włoskiej zupy pomidorowej.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności