0

Cappellini z pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią

Składniki:

  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 6 ząbków czosnku
  • 600 g pomidorów
  • 1/3 szklanki świeżej bazylii
  • Świeżo mielony pieprz
  • Sól
  • 500 g makaronu cappellini (ewentualnie spaghetti)

Cappellini z pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią – Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Przygotowanie:

Poszatkuj świeże liście bazylii. Czosnek pokrój na plasterki, a pomidory w kostkę.

Na patelni podgrzej oliwę, dodaj do niej czosnek i smaż na średnim ogniu do momentu, gdy się zarumieni.

Cappellini z pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią – Zestaw noży kuchennych GRANITEX

Na zdjęciu: Zestaw noży kuchennych GRANITEX
 

Zmniejsz ogień i dodaj pokrojone pomidory, bazylię, sól oraz pieprz. Gotuj przez ok. 5 minut.

Do rondla albo garnka wlej wodę, dodaj szczyptę soli i doprowadź ją do wrzenia. Dodaj makaron cappellini i gotuj przez ok. 8 minut (warto sprawdzić czas gotowania na opakowaniu).

Cappellini z pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią – Zestaw sztućców 24 szt. połysk STUDIO

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk STUDIO
 

Makaron cappellini podawaj z aromatycznym sosem pomidorowym.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności