0

Chipsy jabłkowe

Składniki

  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • Pasta z ziaren wanilii

Chipsy jabłkowe – Zestaw noży w bloku MODERN

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
 

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 100 stopni.

Przygotuj blachę do pieczenia, wykładając ją papierem.

Chipsy jabłkowe – Deska do krojenia dębowa NATUR

Na zdjęciu: Deska do krojenia dębowa NATUR
 

Umyj 3 duże jabłka i dokładnie osusz ściereczką. Pokrój je na bardzo cienkie plastry o grubości ok. 2 mm, a następnie wyłóż na blasze.

Za pomocą silikonowego pędzla, posmaruj połowę każdego plastra pastą z ziaren wanilii, a drugą połowę posyp cynamonem.

Chipsy jabłkowe – Pędzelek silikonowy kuchenny NATUR

Na zdjęciu: Pędzelek silikonowy kuchenny NATUR
 

Włóż blachę z plastrami jabłek do rozgrzanego piekarnika i włącz opcję termoobiegu. Susz przez około godzinę.

Jeśli chipsy jabłkowe są suche i chrupiące możesz je wyjąć i ostudzić. Gdy ich temperatura nieco spadnie, nadają się do spożycia. To doskonała przekąska i zdrowsza od tradycyjnych, ziemniaczanych chipsów smażonych w głębokim oleju.

Chipsy jabłkowe – Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.

Na zdjęciu: Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.
 

Chipsy jabłkowe możesz przechowywać w szczelnych pojemnikach na żywność.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności