Chipsy jabłkowe

Chipsy jabłkowe

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • Pasta z ziaren wanilii

Przygotowanie:

Jabłka myjemy i dokładnie osuszamy ściereczką.

Kroimy je na mandolinie na bardzo cienkie (2 mm) plastry.

Blachy wykładamy woskowanym papierem do pieczenia.

Kładziemy plasterki jabłek na blachy.

Połowę plasterków smarujemy pastą z ziaren wanilii za pomocą pędzelka silikonowego, drugą połowę chipsów posypujemy cynamonem.

Nagrzewamy piekarnik do 100 stopni C, ustawiamy opcję termoobiegu i wkładamy chipsy na godzinę.

Jeśli jabłka są suche i chrupiące, możemy wyciągnąć je z piekarnika.

Po ostudzeniu gotowe są do spożycia.

Wskazówka:

Do posmarowania plasterków pastą waniliową polecamy pędzelek silikonowy Natur.

Pędzelek silikonowy Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności