0

Chłodnik ogórkowy

Składniki:

  • 5 ogórków gruntowych
  • 600 g jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • Koperek
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli

Chłodnik ogórkowy – Deska do krojenia dębowa NATUR

Na zdjęciu: Deska do krojenia dębowa NATUR
 

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności zajmij się ogórkami. Umyj je, osusz, a następnie obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W misce z ogórkami zapewne zgromadzi się woda – odlej jej nadmiar.

Chłodnik ogórkowy – Nóż do obierania 2,5

Na zdjęciu: Nóż do obierania 2,5" PRECISION
 

Ugotuj jajka na twardo, obierz je i pokrój na ćwiartki.

Wskazówka!
Jajka na twardo potrzebują 8-10 minut gotowania. Po tym czasie należy wylać wrzątek z garnka i zalać jajka zimną wodą, aby je schłodzić.


Kilka gałązek koperku zostaw do dekoracji, a resztę drobno posiekaj.

Do startych ogórków dodaj jogurt naturalny, czosnek wyciśnięty przez praskę, pokrojony koperek. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw je do smaku solą oraz pieprzem.

Chłodnik ogórkowy – Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR

Na zdjęciu: Drewniana solniczka i młynek do pieprzu NATUR
 

Gdy chłodnik jest już gotowy, przelej go na talerz i udekoruj ćwiartkami jajka oraz koperkiem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2020

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności