0

Chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami

Składniki:

  • 200g kiełbasy chorizo
  • 150 g fasoli czerwonej z puszki
  • 400 g ziemniaków
  • 1 czerwona papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 papryczka chilli
  • 250 ml rosołu wołowego
  • 150 g pomidorów z puszki
  • 3 gałązki świeżej pietruszki
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Jak przygotować chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami?

Odcedź czerwoną fasolę.

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Paprykę oraz papryczki chilli umyj pod bieżącą wodą. Następnie usuń z nich gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Chorizo pokrój w plasterki.

Na dużej głębokiej patelni np. MONOLIT o średnicy 28 cm rozgrzej olej słonecznikowy i podsmaż papryczkę chilli, cebulę, czosnek, chorizo oraz tymianek.

Chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami – Patelnia głęboka MONOLIT 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka MONOLIT 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Smaż całość do czasu, aż cebula zmięknie.

Następnie wlej na patelnię rosół wołowy, dodaj pomidory z puszki i fasolę. Dopraw całość do smaku solą i dobrze wymieszaj – do mieszania doskonale sprawdzą się akcesoria NATUR.

Chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Przykryj danie pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, co jakiś czas mieszając.

Umyj, obierz i pokrój ziemniaki na ćwiartki, a następnie dodaj je wraz z czerwoną papryką na patelnię. Gotuj wszystko przez kolejne 30 minut.

Poszatkuj świeżą natkę pietruszki za pomocą tasaka NATUR.

Chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Pod koniec gotowania dopraw danie pietruszką, solą i pieprzem.

Chorizo z fasolą oraz pieczonymi ziemniakami podawaj na ciepło.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności