Składniki:
- Pół szklanki mąki pszennej
- Pół szklanki zmielonych płatków migdałów
- 70 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
- 40 g zmielonych orzeszków ziemnych i orzechów włoskich
- 1 szklanka płatków owsianych
- Pół szklanki wiórków kokosowych
- 4 łyżki miodu
- 150 g masła
Na zdjęciu: Ambiente zestaw pojemników ze stalową pokrywką 5 el.
Jak zrobić ciasteczka owsiane?
W misce wymieszaj ze sobą mąkę, migdały, rodzynki, żurawinę, orzechy, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe.
Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
W rondelku rozpuść masło wraz z miodem, a następnie przelej jego zawartość do miski z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na zdjęciu: Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L
Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
Z przygotowanej wcześniej masy ulep ciasteczka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (staraj się zachować odstępy między nimi).
Ciasteczka owsiane piecz przez 20 minut.