Składniki:
- Pół szklanki mąki pszennej
- Pół szklanki zmielonych płatków migdałów
- 70 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
- 40 g zmielonych orzeszków ziemnych i orzechów włoskich
- 1 szklanka płatków owsianych
- Pół szklanki wiórków kokosowych
- 4 łyżki miodu
- 150 g masła
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, migdały, rodzynki oraz żurawinę, orzechy, płatki owsiane i wiórki kokosowe.
W rondelku roztapiamy masło i miód.
Zawartość rondelka przelewamy do miski z wymieszanymi dodatkami i dokładnie mieszamy całą masę.
Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C.
Układamy papier do pieczenia na blasze.
Z masy lepimy ciasteczka i układamy je w odstępach na papierze.
Wstawiamy ciasteczka do piekarnika i pieczemy przez 20 minut.
Wskazówka:
Do przygotowania ciasteczek owsianych polecamy rondel Simple..