0

Ciasteczka owsiane

Składniki:

  • Pół szklanki mąki pszennej
  • Pół szklanki zmielonych płatków migdałów
  • 70 g mieszanki drobnych rodzynek i suszonej żurawiny
  • 40 g zmielonych orzeszków ziemnych i orzechów włoskich
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • Pół szklanki wiórków kokosowych
  • 4 łyżki miodu
  • 150 g masła

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę, migdały, rodzynki oraz żurawinę, orzechy, płatki owsiane i wiórki kokosowe.

W rondelku roztapiamy masło i miód.

Zawartość rondelka przelewamy do miski z wymieszanymi dodatkami i dokładnie mieszamy całą masę.

Nagrzewamy piekarnik do 160  stopni C.

Układamy papier do pieczenia na blasze.

Z masy lepimy ciasteczka i układamy je w odstępach na papierze.

Wstawiamy ciasteczka do piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

Wskazówka:

Do przygotowania ciasteczek owsianych polecamy rondel Simple.Rondel Simple.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności