Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi

Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi

Składniki:

  • 300 g makaronu fettuccine
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 4 cebulki dymki
  • 400 g eskalopków cielęcych
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • Sproszkowana papryczka chilli
  • Natka pietruszki do przyozdobienia

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go.

Myjemy warzywa. Kroimy paprykę w paseczki, marchewkę i seler obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Rozgrzewamy oliwę na dużej, głębokiej patelni. Dodajemy pokrojony seler, paprykę, marchewkę i cebulę dymkę. Całość mieszamy.

Mięso myjemy  i kroimy na cienkie, krótkie paski.

Dodajemy pokrojone mięso do warzyw, mieszamy.

Na patelnię z warzywami i mięsem wlewamy sos pomarańczowy, dodajmy odrobinę papryczki chilli.

Gotujemy wszystko aż składniki staną się miękkie.

Następnie zawartość z patelni łączymy z makaronem.

Porcje przyozdabiamy natką pietruszki.

Wskazówka:

Aby wygodnie przygotowywać warzywa i mięso na patelni, polecamy głęboką patelnię Contrast Procat.

Patelnia głęboka Contrast Procoat


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności