0

Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi

Składniki:

  • 300 g makaronu fettuccine
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 4 cebulki dymki
  • 400 g eskalopków cielęcych
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • Sproszkowana papryczka chilli
  • Natka pietruszki do przyozdobienia

Jak przygotować fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi?

Rozpocznij od ugotowania makaronu fettuccine według instrukcji na opakowaniu. Gotowy makaron odcedź.

Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Paprykę pokrój w paski, marchewkę i seler obierz i pokrój w plastry, a cebulę w kostkę. Do krojenia polecamy ostre noże LOFT.

Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi – Zestaw noży w bloku LOFT

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
 

Na dużej głębokiej patelni np. MONOLIT o średnicy 28 cm rozgrzej oliwę, podsmaż seler, paprykę, marchewkę, cebulę dymkę i wymieszaj.

Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi – Patelnia głęboka MONOLIT 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka MONOLIT 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Umyj mięso i pokrój na cienkie krótkie paski, a następnie przełóż je do warzyw.

Na patelnię wlej sos pomarańczowy i dodaj odrobinę papryki chilli.

Gotuj do momentu, aż składniki zmiękną.

Następnie przełóż makaron na patelnię. Ponownie wymieszaj całą zawartość i przełóż na talerze.

Fettuccine z warzywami i eskalopkami cielęcymi udekoruj świeżą natką pietruszki.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności