0

Jak przygotować meksykańską pastę guacamole?

Składniki:

  • 2 awokado
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 limonka
  • Mielone chilli
  • Natka kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

 

Jak przygotować meksykańską pastę guacamole?

Zrobienie klasycznego meksykańskiego guacamole jest bardzo proste.

Przekrój awokado wzdłuż na pół i wyjmij z niego pestkę, a następnie obierz ze skórki. Dojrzałe awokado jest miękkie w środku, a jego skórka powinna łatwo odchodzić. Do krojenia polecamy ostre noże w bloku LOFT.

Jak przygotować meksykańską pastę guacamole? – Zestaw noży w bloku LOFT

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku LOFT
 

Awokado możesz zblendować lub rozgnieść widelcem.

Wyciśnij sok z jednej limonki i od razu przelej go do awokado. Dzięki temu zachowa swój kolor i nie ściemnieje.

Obierz cebulę i drobno ją posiekaj.

Umyj pomidora, obierz go ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę.

Poszatkuj świeżą kolendrę. Polecamy tasak z deską NATUR.

Jak przygotować meksykańską pastę guacamole? – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Do pasty dodaj teraz cebulę, pomidora, kolendrę, chilli, sól oraz pieprz.

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

Meksykańska pasta guacamole doskonale smakuje jako dodatek do kanapek lub dip do nachosów.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności