0

Jak przygotować meksykańską pastę guacamole?

Składniki:

  • 2 awokado
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 limonka
  • Mielone chilli
  • Natka kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Przygotowanie pasty guacamole jest bardzo proste. Jest wiele odmian w zależności od użytych składników. My proponujemy tę klasyczną.

Awokado myjemy, wycieramy suchą ściereczką, następnie obieramy ze skórki, przekrawamy i wyciągamy dużą pestkę.

Awokado możemy zblendować lub rozgnieść widelcem, gdyż jest bardzo miękkie.

Z limonki wyciskamy sok i wlewamy go od razu do pasty, aby nie ściemniała.

Obieramy cebulę i szatkujemy ją.

Myjemy pomidora, obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy warzywo w bardzo drobną kosteczkę.

Szatkujemy kolendrę.

Do pasty dodajemy cebulę, pomidora, kolendrę, chilli oraz sól i pieprz.

Całość dokładnie mieszamy.

Pasta guacamole doskonale smakuje jako dodatek do nachosów.

Wskazówka:

Do poszatkowania warzyw na pastę guacamole wypróbuj nóż kuchenny 5’ Ambiente Black.

Zestaw noży kuchennych Ambiente Black

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności