0

Kurki marynowane z rozmarynem

Składniki na marynatę:

  • 4,5 szklanki wody
  • 1,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 1,5 szklanki octu winnego
  • 1,5 łyżki soli morskiej
  • 3 duże gałązki rozmarynu

Składniki na każdy słoiczek o pojemności 300ml :

  • Kurki (ilość wedle uznania)
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 ziarenka pieprzu czarnego
  • 1/2 małej, świeżej cebuli

Jak przygotować kurki marynowane z rozmarynem? – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Jak przygotować kurki marynowane z rozmarynem?

Kurki dokładnie oczyść, opłucz i osusz.

Do garnka wlej wodę, dodaj do niej sól (w zależności od ilości stosuj proporcje: 1 łyżeczka soli na 1 litr wody), a następnie zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj do niej kurki. Gotuj całość przez ok. 4 minuty.

Jak przygotować kurki marynowane z rozmarynem? – Zestaw garnków 9 el. SIMPLE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 9 el. SIMPLE
 

Wszystkie składniki marynaty umieść w garnku, zagotuj je i dokładnie wymieszaj.

Jak przygotować kurki marynowane z rozmarynem? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Do słoików przełóż kurki i zalej je marynatą.

Dobrze zakręcone słoiki pasteryzuj przez 15 minut od momentu zagotowania.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności