0

Kurki w sosie śmietanowym

Składniki:

  • 250 g kurek
  • 400g  śmietanki 30%
  • Łyżka masła
  • 1 duża cebula
  • Pół ząbku czosnku
  • Pół szklanki kaszy kuskus
  • Koperek
  • Sól i pieprz do smaku

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym? – Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka GRANITEX 28 cm z powłoką ceramiczną
 

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym?

Kaszę kuskus wsyp do szklanki lub szklanej miski i zalej wrzątkiem. Odstaw ją na 10 minut, a później odcedź.

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym? – Czajnik Ambiente 2,8L

Na zdjęciu: Czajnik Ambiente 2,8L
 

Umyj koperek pod bieżącą wodą i posiekaj go.

Obierz cebulę oraz czosnek i drobno poszatkuj.

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym? – Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic

Na zdjęciu: Zestaw noży z deską magnetyczną Ambiente Magnetic
 

Na głębokiej patelni rozpuść masło. Dodaj cebulę oraz czosnek, a następnie podsmażaj je przez kilka minut, aby się zeszkliły.

Zmniejsz ogień i dodaj kurki. Smaż je do momentu, aż zmiękną.

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym? – Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia głęboka CONTRAST PROCOAT 24 cm z powłoką ceramiczną
 

Wlej na patelnię śmietanę, dodaj koperek i dopraw całość solą oraz pieprzem. Kurki w sosie śmietanowym gotuj jeszcze przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Jak przygotować kurki w sosie śmietanowym? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Sos śmietanowy podawaj jako dodatek do kaszy kuskus.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności