0

Marmolada cytrynowa

Składniki (dla 7 małych słoiczków):

  • 2,5 kg cytryn
  • 1 kg cukru

Jak zrobić marmoladę cytrynową?

Umyj cytryny pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.

Obierz ze skórki 3 cytryny, a skórkę pokrój w krótkie, cienkie paski. Do krojenia polecamy ostre noże w bloku MODERN.

Marmolada cytrynowa – Zestaw noży w bloku MODERN

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku MODERN
 

Wyciśnij sok ze wszystkich cytryn, a następnie przelej go do garnka np. z linii FINE. Dodaj pokrojone skórki z cytryny, wsyp cukier i dobrze wymieszaj.

Marmolada cytrynowa – Zestaw garnków 8 el. Fine

Na zdjęciu: Zestaw garnków 8 el. Fine
 

Doprowadź zawartość garnka do wrzenia, nieustannie mieszając. Po ok. 4 minutach zdejmij garnek z ognia.

Marmolada cytrynowa jest gotowa, aby przelać ją do słoiczków. Na koniec szczelnie zamknij naczynia i odstaw na bok.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności