Mini bezy z owocami

Mini bezy z owocami

Składniki:

  • 5 białek
  • 250g cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 375 g serka Macarpone
  • 250 ml śmietanki 30 %
  • 2,5 łyżki cukru wanilinowego
  • 200 g malin
  • 100 g jagód

Przygotowanie:

W misce ubijamy 5 białek. Następnie dodajemy 1 łyżkę cukru i miksujemy przez minutę. Powtarzamy czynność.

Gdy masa będzie już sztywna dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz octu winnego i miksujemy przez 4 minuty.

Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Na każdym z nich odrysowujemy okręgi o średnicy 8 cm.

Przekładamy masę na narysowane wcześniej okręgi.

Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni C, włączamy termoobieg i wkładamy dwie blachy do środka na 5 minut.

Po 5 minutach, obniżamy temperaturę do 100 stopni C i pieczemy bezy przez 90 minut.

Wykładamy bezy i odstawiamy do ostygnięcia.

Przygotowujemy krem.

W misce miksujemy śmietankę, serek Macarpone oraz cukier wanilinowy. Masa powinna być błyszcząca, gładka i kremowa.

Na każdą bezę nakładamy krem przez szprycę. Posypujemy krem jagodami i malinami.

Wskazówka:

Do wygodnego wykładania masy polecamy szpatułkę silikonową Natur.

Szpatułka silikonowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności