0

Mus czekoladowy z malinami, jeżynami i miętą

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 8 jajek
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g masła
  • Szklanka malin
  • Szklanka jeżyn
  • Pół szklanki listków świeżej mięty

Mus czekoladowy z malinami, jeżynami i miętą – Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.

Na zdjęciu: Zestaw szklanych pojemników hermetycznych Country 5 el.
 

Przygotowanie:

Czekoladę podziel na kostki i rozpuść ją w kąpieli wodnej – umieść miseczkę z czekoladą na garnku z gotującą się wodą (miseczka nie może dotykać wody).

Mus czekoladowy z malinami, jeżynami i miętą – Zestaw garnków 10 el. FIRST

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. FIRST
 

Przez cały czas mieszaj czekoladę, aby dobrze się rozpuściła i się nie przypaliła.

Pokrój masło w kostkę, dodaj je do rozpuszczonej czekolady.

Oddziel białka od żółtek, a następnie dodaj żółtka do czekolady. Całość dokładnie wymieszaj.

Mus czekoladowy z malinami, jeżynami i miętą – Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa

Na zdjęciu: Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa
 

Do masy wsyp cukier puder i ponownie wymieszaj wszystkie składniki.

Białka ubij na sztywną pianę i powoli dodawaj ją do czekolady, stale mieszając.

Gotowy mus przełóż do miseczek lub małych słoiczków. Umieść je w lodówce na ok. 3 godziny.

Mus czekoladowy z malinami, jeżynami i miętą – Zestaw sztućców 24 szt. ANTICA połysk

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. ANTICA połysk
 

Deser udekoruj np. malinami, jeżynami oraz listkami świeżej mięty. Najlepiej smakuje schłodzony (opcjonalnie możesz również dodać bitą śmietanę).

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności