0

Łosoś grillowany z masłem ziołowym

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • Sok z ½ cytryny
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3 łyżeczki posiekanych listków oregano
  • 3 łyżeczki posiekanych listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

Łosoś grillowany z masłem ziołowym – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Jak zrobić masło ziołowe?

Posiekaj świeże zioła i umieść je w naczyniu. Dodaj do nich masło, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

Wstaw naczynie z masłem do lodówki, aby stwardniało.

Łosoś grillowany z masłem ziołowym – Tasak do ziół z deską NATUR

Na zdjęciu: Tasak do ziół z deską NATUR
 

Jak przygotować łososia?

Filety z łososia opłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Delikatnie skrop rybę sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem.

Łososia umieść na rozgrzanej patelni i grilluj go przez ok. 5 minut z każdej strony.

Łosoś grillowany z masłem ziołowym – Patelnia grillowa NATUR 24 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 24 cm
 

Z czym podawać łososia?

Gotowego łososia z grilla podawaj z masłem ziołowym i świeżą bagietką.

Łosoś grillowany z masłem ziołowym – Zestaw sztućców FJORD 24 szt. połysk

Na zdjęciu: Zestaw sztućców FJORD 24 szt. połysk
 

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności