0

Pudding ryżowy ze śliwkami i rodzynkami

Składniki:

  • 500 g śliwek
  • 700 ml mleka
  • 5 łyżek cukru
  • 200 g ryżu krótkoziarnistego
  • 40 g rodzynek
  • Cynamon do dekoracji

Pudding ryżowy ze śliwkami i rodzynkami – Zestaw garnków PRESTIGE PLUS

Na zdjęciu: Zestaw garnków PRESTIGE PLUS
 

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Przygotuj śliwki – umyj je, przekrój na pół i pozbądź się pestek.

Pudding ryżowy ze śliwkami i rodzynkami – Komplet 3 noży Smart Color

Na zdjęciu: Komplet 3 noży Smart Color
 

Wlej mleko do garnka, dodaj cukier, dobrze wymieszaj. Doprowadź zawartość naczynia do wrzenia. Następnie dodaj ryż i ponownie zagotuj. Cały czas mieszaj, aby uniknąć przypalenia.

Pudding ryżowy ze śliwkami i rodzynkami – Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa

Na zdjęciu: Gerlach Natur NK320 Łyżka i Łopatka szczelinowa
 

Za pomocą szpatułki przełóż masę ryżową do naczynia żaroodpornego lub do garnka z możliwością zapiekania w piekarniku. Posyp ją rodzynkami i ułóż na niej połówki śliwek.

Pudding ryżowy ze śliwkami i rodzynkami – Garnek GRANITEX 28 cm

Na zdjęciu: Garnek GRANITEX 28 cm
 

Włóż naczynie do piekarnika na ok. 30 minut.

Przed podaniem posyp deser aromatycznym cynamonem. Możesz go serwować np. w miseczkach zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności