Puszyste naleśniki na słodko

Puszyste naleśniki na słodko

Składniki:

  • 1,5 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 1,5 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • szczypta soli 
  • łyżka cukru

Przygotowanie ciasta

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy wodę, mleko, jajka i sól. Miksujemy całość na gładką masę. Roztapiamy na patelni masło, dodajemy je do ciasta i ponownie miksujemy. 

Smażenie

Naleśniki najlepiej smażyć na specjalnej patelni naleśnikowej. Rozgrzewamy masło na naczyniu i smażymy. Obracamy naleśnik, gdy będzie już zarumieniony na spodzie.

Patelnia naleśnikowa Harmony Classic Patelnia naleśnikowa Harmony Classic

Wskazówka

Naleśniki podajemy z cukrem pudrem, owocami (najlepiej maliny, jeżyny, jagody) lub kremem czekoladowym.


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności
Zyskaj rabat
5%
na pierwsze
zakupy!
odbierz rabat dowiedz się więcej