0

Ratatouille

Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 1 bakłażan
  • 3 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerowna papryka
  • 2 cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 7 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 łyżki świeżego rozmarynu
  • 2 łyżki świeżego oregano
  • 4 łyżki passaty

Ratatouille – Patelnia GRANITEX 20 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia GRANITEX 20 cm z powłoką ceramiczną
 

Przygotowanie:

Umyj bakłażan i pokrój go na plasterki, a następnie posól je i zostaw na 15 minut. Po tym czasie opłucz je i dokładnie osusz.

Obierz cebulę i pokrój ją w krążki.

Ratatouille – Zestaw noży kuchennych SMART GRANIT

Na zdjęciu: Zestaw noży kuchennych SMART GRANIT
 

Paprykę dobrze umyj pod bieżącą wodą. Przekrój ją na pół i oczyść z nasion. Następnie pokrój ją w kostkę.

Cukinię umyj i pokrój w plastry, podobnie jak bakłażan.

Ratatouille – Zestaw noży w bloku DECO BLACK

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku DECO BLACK
 

Obierz czosnek i pokrój go w plasterki.

Na patelni rozgrzej olej i delikatnie przesmaż bakłażan, paprykę, cebulę oraz cukinię. Po 7 minutach dodaj czosnek, posiekane świeże zioła, pomidory i passatę.

Ratatouille – Patelnia SOLID 22 cm z powłoką ceramiczną

Na zdjęciu: Patelnia SOLID 22 cm z powłoką ceramiczną
 

Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Przykryj patelnię i gotuj całość na wolnym ogniu przez 15 minut.

Ratatouille – Zestaw sztućców 24szt. połysk ONDA

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24szt. połysk ONDA
 

Ratatouille podawaj na ciepło.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności