Sałatka z makaronem farfalle, awokado i łososiem

Sałatka z makaronem farfalle, awokado i łososiem

Składniki:

  • 350 g makaronu farfalle
  • 1 duże awokado
  • Dwie łyżki soku ze świeżo wyciskanych pomarańczy
  • Świeżo mielony pieprz
  • 4 plastrów wędzonego łososia
  • 6 gałązek koperku
  • 1 pomarańcza

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Gdy makaron będzie już gotowy, odcedzamy go.  

Plastry łososia kroimy wzdłuż na trzy grubsze paski.

Obieramy pomarańczę, dzielimy na kawałki. Każdy kawałek przekrajamy na pół.

Myjemy awokado. Obieramy, kroimy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie kroimy w ćwiartki.

W blenderze  miksujemy awokado z sokiem ze świeżo wyciskanych pomarańczy oraz z pieprzem mielonym do momentu uzyskania gładkiej masy.

Przekładamy makaron do miski, dodajmy pastę i dokładnie mieszamy.

Dzielimy makaron na cztery porcje. Na każdej z porcji kładziemy wędzonego łososia, zawiniętego w roladki. Na wierzch roladki kładziemy trochę świeżego koperku. Dodatkowo, obok łososia umieszczamy kawałki pomarańczy.

Wskazówka:

Do zmielenia pieprzu do sałatki, polecamy młynek do pieprzu NATUR w zestawie z solniczką.

Młynek do pieprzu i solniczka NATUR


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności