0

Sernik na zimno

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
  • 120 g biszkoptów
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 500 g truskawek
  • 1 saszetka cukru wanilinowego
  • Pół szklanki cukru trzcinowego
  • ¾ szklanki mleka

Jak zrobić sernik na zimno?

Truskawki umyj pod bieżącą wodą, osusz za pomocą ręcznika papierowego i oderwij szypułki.

Przygotuj tortownicę. Ułóż na niej papier do pieczenia, a następnie warstwę biszkoptów.

W garnku (np. wchodzącym w skład zestawu MODEL) zagotuj mleko. Odstaw je z ognia, dodaj żelatynę i mieszaj do momentu, aż się rozpuści.

Sernik na zimno – Zestaw garnków 10 el. MODEL

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. MODEL
 

Wymieszaj w misce twaróg, śmietankę, cukier trzcinowy i wanilinowy.

Do płynnej żelatyny dodawaj stopniowo po jednej łyżce masy serowej, cały czas mieszając (do mieszania polecamy akcesoria Gerlach NATUR). Następnie wsyp do niej połówki truskawek i ponownie wszystko wymieszaj.

Sernik na zimno – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Przełóż masę do tortownicy i wyrównaj górę sernika szpatułką silikonową.

Wstaw deser na godzinę do lodówki.

W tym czasie przygotuj galaretkę truskawkową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Gdy sernik stężeje, wyjmij go z lodówki, udekoruj truskawkami i zalej galaretką. Ponownie wstaw do lodówki, aby galaretka stężała.

Sernik na zimno z truskawkami gotowy do podania!

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności