Stek z tuńczyka po marokańsku

Stek z tuńczyka po marokańsku

Składniki:

  • 4 filety z tuńczyka
  • 300 g kaszy kuskus
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka świeżej, poszatkowanej kolendry
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki marokańskiej mieszanki przypraw ras el hanout
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Płuczemy mięso z tuńczyka, osuszamy i doprawiamy marokańską mieszanką przypraw ras el hanout.

Nagrzewamy patelnię grillową i smażymy rybę przez 10 minut, aż się ładnie zarumieni.

Przygotowujemy salsę. Obieramy cebulę i czosnek. Kroimy drobno cebulę, czosnek i papryki. Pomidorki przekrajamy na ćwiartki.

W misce mieszamy wszystkie warzywa, dolewamy sok z cytryny i doprawiamy do smaku.

Gotujemy kuskus według instrukcji na opakowaniu.

Rybę podajemy z salsą oraz kaszą kuskus. Całość posypujemy świeżą kolendrą.

Wskazówka:

Do przygotowania tuńczyka po marokańsku polecamy patelnię grillową Natur.

Patelnia grillowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności