0

Stek z tuńczyka po marokańsku

Składniki:

  • 4 filety z tuńczyka
  • 300 g kaszy kuskus
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka świeżej, poszatkowanej kolendry
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki marokańskiej mieszanki przypraw ras el hanout
  • Sól i pieprz

Jak przygotować stek z tuńczyka po marokańsku?

Mięso z tuńczyka opłucz pod bieżącą wodą, osusz za pomocą papierowego ręcznika i dopraw marokańską mieszanką przypraw ras el hanout.

Rozgrzej patelnię grillową np. Natur 28 cm z uchwytem z drewna bukowego. Ułóż na niej rybę i smaż ją przez 10 minut, aż się zarumieni.

Stek z tuńczyka po marokańsku – Patelnia grillowa NATUR 28 cm

Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
 

Przygotuj salsę. Obierz cebulę, czosnek i drobno posiekaj. Dodaj do nich pokrojoną paprykę oraz pomidorki przekrojone na ćwiartki.

Wymieszaj ze sobą wszystkie warzywa. Wlej do nich sok z cytryny, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.

Ugotuj kuskus według instrukcji na opakowaniu. Polecamy garnki z linii MODEL.

Stek z tuńczyka po marokańsku – Zestaw garnków 10 el. MODEL

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. MODEL
 

Stek z tuńczyka po marokańsku podawaj z kaszą kuskus oraz świeżą kolendrą.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności