Składniki:
- 4 filety z tuńczyka
- 300 g kaszy kuskus
- 1 cytryna
- 1 łyżka świeżej, poszatkowanej kolendry
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki marokańskiej mieszanki przypraw ras el hanout
- Sól i pieprz
Jak przygotować stek z tuńczyka po marokańsku?
Mięso z tuńczyka opłucz pod bieżącą wodą, osusz za pomocą papierowego ręcznika i dopraw marokańską mieszanką przypraw ras el hanout.
Rozgrzej patelnię grillową np. Natur 28 cm z uchwytem z drewna bukowego. Ułóż na niej rybę i smaż ją przez 10 minut, aż się zarumieni.
Na zdjęciu: Patelnia grillowa NATUR 28 cm
Przygotuj salsę. Obierz cebulę, czosnek i drobno posiekaj. Dodaj do nich pokrojoną paprykę oraz pomidorki przekrojone na ćwiartki.
Wymieszaj ze sobą wszystkie warzywa. Wlej do nich sok z cytryny, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ugotuj kuskus według instrukcji na opakowaniu. Polecamy garnki z linii MODEL.
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. MODEL
Stek z tuńczyka po marokańsku podawaj z kaszą kuskus oraz świeżą kolendrą.