Zupa z cukinii i groszku cukrowego

Zupa z cukinii i groszku cukrowego

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 0,25 kg groszku cukrowego
  • 1l wody
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • ½ pora
  • 2 pietruszki
  • Olej
  • 3 liście laurowe
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki.

Rozgrzewamy olej w garnku i smażymy cebulę, aż się zarumieni.

Włoszczyznę obieramy i kroimy w dosyć duże kawałki. Dodajemy do garnka razem z liśćmi laurowymi.

Dolewamy litr wody.

Doprowadzamy całość do wrzenia, gotujemy 15 minut.

Cukinię obieramy i kroimy w grube plastry.

Dodajemy do garnka z warzywami i gotujemy przez 5 minut.

Groszek cukrowy płuczemy pod zimną wodą, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do garnka i gotujemy przez 5 minut.

Następnie całą zawartość z garnka miksujemy i doprawiamy do smaku.

Zupę podajemy z chrupiącą bagietką.

Wskazówka:

Do przygotowania powyższej zupy polecamy duży garnek z linii Prime.

Zestaw garnków Prime


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności