0

Zupa z cukinii i groszku cukrowego

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 0,25 kg groszku cukrowego
  • 1 l wody
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • ½ pora
  • 2 pietruszki
  • Olej
  • 3 liście laurowe
  • Sól i pieprz

 

Jak zrobić zupę z cukinii i groszku cukrowego krok po kroku?

Obierz cebulę i pokrój na ćwiartki.

W garnku np. Gerlach SMART STEEL z odczepianą rączką rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, aż się zarumieni.

Zupa z cukinii i groszku cukrowego – Zestaw garnków 4 el. SMART STEEL

Na zdjęciu: Zestaw garnków 4 el. SMART STEEL
 

Włoszczyznę obierz, pokrój na duże kawałki i dodaj do garnka razem z liśćmi laurowymi. Wlej litr wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 15 minut.

Obierz cukinię, pokrój ją w grube plastry (polecamy noże Gerlach SMART BLACK), a następnie dodaj do pozostałych warzyw i gotuj przez 5 minut.

Zupa z cukinii i groszku cukrowego – Zestaw noży w bloku SMART BLACK

Na zdjęciu: Zestaw noży w bloku SMART BLACK
 

Groszek cukrowy opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój go na mniejsze części, dodaj do garnka i gotuj kolejne 5 minut.

Po tym czasie zmiksuj wszystkie składniki i dopraw do smaku.

Zupa z cukinii i groszku cukrowego najlepiej smakuje ze świeżą, chrupiącą bagietką.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2022

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności