0

Brownie

Składniki:

  • 200g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 duże jajka lub 4 małe
  • 240 g cukru
  • 130g mąki
  • Szczypta soli

Brownie – Zestaw form silikonowych do pieczenia SMART 3 + 1 gratis !

Na zdjęciu: Zestaw form silikonowych do pieczenia SMART 3 + 1 gratis !
 

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Masło pokrój w kostkę. Czekoladę połam na małe części (możesz ją również pokroić na drobne kawałki).

Brownie – Zestaw noży kuchennych SMART GRANIT

Na zdjęciu: Zestaw noży kuchennych SMART GRANIT
 

Umieść oba składniki w rondlu, rozpuść je i wymieszaj. Gdy stworzą jednolitą masę odstaw z ognia.

Brownie – Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L

Na zdjęciu: Rondel z rączką SIMPLE 16cm – 1.5L
 

W misce zmiksuj jajka z cukrem, a następnie dodaj do nich rozpuszczone masło z czekoladą i ponownie zmiksuj.

Do powstałej masy dodaj mąkę ze szczyptą soli. Całość miksuj aż do momentu, gdy ciasto będzie gładkie, pozbawione grudek.

Przygotuj formę do ciasta. Wyłóż ją papierem do pieczenia, a następnie przełóż do niej masę. Jeśli korzystasz z silikonowej formy (np. kwadratowej formy SMART), nie musisz wykładać jej papierem.

Brownie – Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART

Na zdjęciu: Silikonowa forma do pieczenia kwadratowa 20cm SMART
 

Brownie piecz przez ok. 25-30 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika wystudź je i gdy nabierze już temperatury pokojowej, możesz je pokroić np. w kostkę. Idealne Brownie z zewnątrz ma chrupiącą skórkę, a wewnątrz jest wilgotne.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności