Jak przygotować ciasto na gofry?

Jak przygotować ciasto na gofry?

Składniki (na 12 gofrów):

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 szklanki mleka
  • 4 jaja
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • Szklanka oleju słonecznikowego
  • Szczypta soli
  • Świeże maliny i jagody

Przygotowanie:

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy.

Następnie dodajemy mleko, olej roślinny, jajka i miksujemy na gładką masę.

Rozgrzewamy gofrownicę, wlewamy odpowiednią ilość ciasta, wyrównujemy ciasto szpatułką i pieczemy przez 3 minuty.

Gotowe gofry posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze świeżymi malinami oraz jagodami.  

Wskazówka:

W przygotowaniu gofrów na pewno pomoże nam szpatułka silikonowa Natur.

Szpatułka silikonowa Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności