0

Jak zrobić dżem malinowy?

Składniki:

  • 1 kg malin
  • 500 g cukru
  • 1 cytryna

Jak zrobić dżem malinowy? – Zestaw garnków 6 el. PRIME

Na zdjęciu: Zestaw garnków 6 el. PRIME
 

Jak zrobić dżem malinowy?

Owoce dokładnie umyj pod bieżącą wodą i delikatnie osusz (warto zachować ostrożność, aby ich nie zgnieść).

Umieść maliny w misce, zasyp je cukrem. Następnie przełóż je do dużego garnka. Dodaj do nich wyciśnięty sok z cytryny razem z miąższem.

Jak zrobić dżem malinowy? – Garnek NATUR 24 cm

Na zdjęciu: Garnek NATUR 24 cm
 

Podgrzewaj maliny na małym ogniu, aby cukier się rozpuścił. Następnie zwiększ nieco ogień i gotuj do momentu, aż syrop delikatnie zacznie bulgotać. Maliny często mieszaj, aby nie przywarły do dna.

Jak zrobić dżem malinowy? – Zestaw akcesoriów NATUR

Na zdjęciu: Zestaw akcesoriów NATUR
 

Ponownie zmniejsz płomień i czekaj około 30 minut – w tym czasie dżem zgęstnieje i nieco obniży swoją temperaturę.

Gotowy dżem przelej do czystych, wygotowanych słoiczków (uwaga! Nie wlewaj go do pełna).

Mocno zakręć słoiki i odwróć je do góry dnem. Odstaw na bok w zacienione miejsce.

Jak zrobić dżem malinowy? – Zestaw sztućców 24 szt. połysk CELESTIA

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk CELESTIA
 

Dżem malinowy jest gotowy do spożycia po 24 godzinach.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2023

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności