0

Łosoś grillowany z masłem ziołowym

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • Sok z ½ cytryny
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3 łyżeczki posiekanych listków oregano
  • 3 łyżeczki posiekanych listków bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Posiekane świeże zioła łączymy z masłem, czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Gotowe masło odstawiamy do lodówki lub zamrażalnika, aby stwardniało.

Filety z łososia płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Łososia przekładamy na dużą patelnię grillową i grillujemy z każdej strony po około 5 minut (najlepiej smażyć po dwa filety naraz).

Ugrillowanego łososia podajemy z masłem ziołowym oraz świeżą bagietką.

Wskazówka:

Do przygotowania grillowanego łososia polecamy patelnię grillową 28 cm Natur.

Patelnia grillowa Natur

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2019

Created by: Marketing internetowy Xann.net

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności