0

Makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową

Składniki:

  • 12 muszelek makaronu conchiglioni
  • 2 puszki z tuńczyka
  • 20 listków świeżej bazyli
  • 10 plastrów suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Jak zrobić makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową? – Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE

 

Jak zrobić makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową?

Ugotuj makaron conchiglioni (najlepiej skorzystać przy tym z informacji umieszczonej na opakowaniu). Gdy będzie już gotowy, odcedź go i odstaw do wystygnięcia.

Szczypiorek dobrze opłucz pod bieżącą wodą i drobno posiekaj.

Jak zrobić makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową? – Ambiente Magnetic Kpl. 5 szt. noży kuchennych z deską magnetyczną

Na zdjęciu: Ambiente Magnetic Kpl. 5 szt. noży kuchennych z deską magnetyczną

 

Zblenduj tuńczyka, bazylię i pomidory. Następnie dodaj do nich olej wraz z solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Ponownie wszystko zblenduj tak, aby powstała kremowa masa.

Jak zrobić makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową? – Zestaw sztućców 24 szt. połysk CELESTIA

Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk CELESTIA

 

Makaron faszeruj dwiema łyżkami pasty z tuńczyka i udekoruj świeżym szczypiorkiem.

Nagrody
i wyróżnienia

© Gerlach 2021

Created by: Xann Marketing

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności