Makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową

Makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową

Składniki:

  • 12 muszelek makaronu conchiglioni
  • Dwie tuńczyka z puszki
  • 20 listków świeżej bazyli
  • 10 plastrów suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.

Następnie, odcedzamy i odstawiamy makaron do wystygnięcia.

Szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą i drobno siekamy.

W misce blendujemy tuńczyka, bazylię, pomidory. Dodajemy olej i przyprawy. Ponownie blendujemy, aż uzyskamy kremową masę.

Makaron faszerujemy dwiema łyżeczkami pasty i posypujemy szczypiorkiem.

Wskazówka:

Aby nadać odpowiedni smak potrawom, użyj młynka do pieprzu Natur.

Młynek do pieprzu Natur


powrót

Nagrody i wyróżnienia

Ta strona korzysta z plików Cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności