Składniki:
- 12 muszelek makaronu conchiglioni
- 2 puszki z tuńczyka
- 20 listków świeżej bazyli
- 10 plastrów suszonych pomidorów w oleju
- 2 łyżeczki oleju z suszonych pomidorów
- Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Na zdjęciu: Zestaw garnków 10 el. AMBIENTE
Jak zrobić makaron conchiglioni faszerowany pastą tuńczykową?
Ugotuj makaron conchiglioni (najlepiej skorzystać przy tym z informacji umieszczonej na opakowaniu). Gdy będzie już gotowy, odcedź go i odstaw do wystygnięcia.
Szczypiorek dobrze opłucz pod bieżącą wodą i drobno posiekaj.
Na zdjęciu: Ambiente Magnetic Kpl. 5 szt. noży kuchennych z deską magnetyczną
Zblenduj tuńczyka, bazylię i pomidory. Następnie dodaj do nich olej wraz z solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Ponownie wszystko zblenduj tak, aby powstała kremowa masa.
Na zdjęciu: Zestaw sztućców 24 szt. połysk CELESTIA
Makaron faszeruj dwiema łyżkami pasty z tuńczyka i udekoruj świeżym szczypiorkiem.